Menü

A KEMÉNY EGON GYERMEKJÁTÉKOK CD bemutatója után

A KEMÉNY EGON GYERMEKJÁTÉKOK CD bemutatója után

Zelinka Tamás, a Parlando c. internetes zenepedagógiai folyóirat felelős szerkesztője
Kemény Anna Mária, Kemény Egon lánya, a KEMÉNY EGON ÉLETMŰVE válogatás CD-sorozat, 2019 producere
Szabó Ágnes, a Gregor József Általános Iskola zenei alsó tagozatának volt karvezetője
Gordos Júlia, a Gregor József Általános Iskola zenei alsó tagozatának karvezetője
Molnár Anna, a Gregor József Általános Iskola igazgató-asszonya
Bella Tibor, a Gregor József Általános Iskola volt igazgatója

Porcukor hullt hó helyett ...

A fenti verssor Kemény Egon – Kótzián Katalin: Télapó című dalára utal. Idén a Mikulás már az érkezése előtti napokban hóval terítette be a Gregor József Általános Iskola szépen kialakított udvarát is. A tanulók ősszel ültetett árvácskái virágait fehér lepel fedte, ők pedig vidáman szaladgálva örültek a télnek és nagy golyót görgettek össze a hóból.

Ez alatt az egyik tanteremben a Kicsinyek Kórusa Kemény Egon – Dalos László: Hóember című vidám dalát próbálta. A „Tavasz a télben” dalciklus már bemutatásakor nagy sikert aratott. Minden bizonnyal sok iskolában elő is adták a zeneszerző által megírt kétszólamú gyermekkarra zongorakísérettel nyomtatott kottával. A mindmáig népszerű és közismert művet most, a XXI. századi "ős"–bemutatón, a 3. és 4. osztályos zenetagozatos tanulók kórusát Gordos Júlia vezényelte és az erre az alkalomra felújított, felhangolt iskolai pianínón Csányi Valéria kísérte.

 A kellemes hangulatú CD-bemutató új programmal színesítette az iskola rendezvényeinek sorát. A műsor hamarosan videofelvételen, A zeneszerző: KEMÉNY EGON YouTube csatornán fog megjelenni

Keresés