Menü

AZ OPERETTKIRÁLY A FÉSZEKBEN

AZ OPERETTKIRÁLY A FÉSZEKBEN

Klemen Terézia, Margitay Zoltán és Nagy Ibolya társaságban, a sikeres könyvbemutató után

Lehár Ferenc életéről gazdagon illusztrált könyv jelent meg. A szerzők: Klemen Terézia és Margitay Zoltán.

Az ország szebbnél szebb termeiben, a Felvidéken is, zenés könyv-bemutatóval hozzák közelebb a mai hallgatósághoz a világhírű zeneszerző életét. Nagy Ibolya énekművésznő, primadonna és színésznő tehetségét és sokoldalúságát csodálhattuk meg tegnap este a Fészek Művészklub Kellér-Szalonjában.

Természetesen a könyv szerzői indították el a műsort: először Klemen Terézia emelt ki a könyvből néhány életrajzi, családi eseményt - előadásában fordulatosan követhettük nyomon a világsikerig vezető utat. Eközben Nagy Ibolya énekét élvezhettük! Klemen Terézia a zenei résznél kitért az opera és az operát megközelítő igényű Lehár-operettekre, kiemelve Nagy Ibolya művészetét, amellyel bemutatta nekünk ezeket a dalokat!

Ekkor eszembe jutott az alábbi Kemény Egon-idézet a daljáték műfajáról, ahol Lehár Ferencre hivatkozik:

A daljáték – németül Singspiel, ahogy Lehár néhány operettjét jelölte –, több mint operett, és kevesebb, mint az opera. Nincsenek benne zárt számok, de annál inkább átkomponált zenei részek, sőt egész képek is, s prózában előadott jelenetek tarkítják.” Film – Színház – Muzsika, 1962 (g.m.)

A fenti sorokat Kemény Egon "Hatvani diákjai" és a "Komáromi farsang" című CD-i megjelenésekor idéztem fel először.

Margitay Zoltán Lehár Ferenc műveihez és személyéhez fűzött kevésbé ismert részleteket, és ezekkel a különlegeségekkel tovább színezte a műsort.

Nagyszerű program részese lehettem és dedikált könyvet kaptam ajándékba. Ezúton is köszönöm a kedves gesztust.

Szívből gratulálok a szerzőknek és a Művésznőnek, valamint további sok sikert kívánok a rendkívül érdekes, magas színvonalú könyv-ismertető turnéhoz!

Keresés