Menü

ÚJÉVI JÓKÍVÁNSÁG – VISSZATEKINTÉSSEL

ÚJÉVI JÓKÍVÁNSÁG – VISSZATEKINTÉSSEL Minden máshogy megy, mint ahogyan megszoktuk. Ezzel a mondattal indítom az első újévi blogomat, ami már az idei, korán kezdődött farsangi szezonra esik. Mintha kicsúszott volna alólunk az idő, mégis haladunk, csak másképpen. Ezért különösen jólesik most, hogy az elmúlt két esztendőre visszaemlékezve sok komoly és fontos eseményt említhetek meg, amely zeneszerző édesapám munkásságával függ össze. Néhányat kiemelek ezek közül:

Kemény Egon kétszeres Erkel Ferenc-díjas zeneszerző születésének és halálának jelentős évfordulói alkalmából vettem fel a kapcsolatot az MTVA-val. A Magyar Rádió egykori háziszerzőjének lányaként és az oeuvre gondozójaként bensőséges fogadtatásban részesültem.

2019-ben nyílt lehetőségem a KEMÉNY EGON ÉLETMŰVE válogatás CD-SOROZAT elindítására. 2020-ban a DUNA TV két népszerű műsorszerkesztősége kért fel arra, hogy Kemény Egon zenei karrierjének részleteiről beszéljek. Műveit és nagyobb kompozícióinak részleteit a Dankó Rádió „Túl az Óperencián" és „Az a szép" című műsoraiban is szinte hetente, sőt, nem ritkán naponta meghallgathatjuk. Rangos zenetudományi konferencia előadójaként mutathattam be egyik legjelentősebb rádiódaljátékát. Több írásom jelent meg a PARLANDO internetes zenepedagógia folyóiratban.

Munkám során kiváló szakmai partnerekkel, csodálatos emberek barátságával ajándékozott meg az élet. Feladataim ez irányú kiteljesítése mindennapjaim része lett. Minderről itt, Kemény Egon weboldalán is olvashatnak.

Kemény Egon óriási életműve állandó lehetőséget ad arra is, hogy zenedarabjai előadóira, művésztársaira és nem utolsó sorban muzsikájára emlékezzünk. Így a 2021-es év első újdonsága, hogy Facebook oldalt nyitottam. Most már a KEMÉNY EGON emlékoldalon is kapcsolatba léphetünk.

Boldogsággal tölt el, hogy újabb – jelenleg előkészületben levő – kiadványokkal lephetem meg Kemény Egon tisztelőit és muzsikájának kedvelőit.

Köszönetet mondok kedves Vásárlóinknak, és természetesen magánéletem résztvevőinek, családom tagjainak, hogy mellettem állnak, életfeladatom kibontakoztatásában inspirációval és szeretettükkel támogatnak.

BOLDOG, BÉKÉS ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!

Keresés