Menü

BOLDOG ÚJ ÉVET!

BOLDOG ÚJ ÉVET!

GYURKOVICS MÁRIA, GENCSY SÁRI, PÁNCZÉL KLAUDIA

1949 szilveszter-éjének slágere a "Hópehely-keringő" volt, amelyet a hallgatók kérésére Kemény Egon zeneszerző a "Májusfa-keringő" zenéjére komponált a "Talán a csillagok" című rádióoperett bemutatójára, a verset Romhányi József írta. Gyurkovics Mária koloratúr előadása kápráztatta el a közönséget és még az előzőnél is nagyobb sikert aratott. 
Hosszú idő után most Szilveszter-napján újra hallhatták a rádióhallgatók Tölgyi Krisztina műsorában az eredeti rádiófelvételt.
Ez időben Gencsy Sári is az Operaház közkedvelt szoprán operaénekesnője volt, részére írta Kemény Egon Kristóf Károly versére a "Boldog új évet" című dalkeringőt. 
56 tagú zenekar, 32 tagú kórus 32 énekes és egy szóló szoprán: Gencsy Sári előadásban vette fel a Magyar Rádió ezt a sikerdarabot. 
Később kiszenekari kísérettel Kishegyi Árpád operaénekes énekelte lemezre.
Sok évtized után december 30-án kiváló előadásban Pánczél Klaudia énekművésznő énekelte, Kassai István Liszt Ferenc-díjas zongoraművész kísérte. Az Előszilveszter Operett Esten a Koncertmuzsika Zenekart Csányi Valéria vezényelte a Láng Művelődési Központ modern és jó akusztikájú színháztermében. Kemény Egon dalkeringőjének nagyzenekari előadására most nem volt felkészülési idő, az egyszerűsített ének-zongora letét is nagy tapsot kapott és mindannyian reméljük, hogy jövőre teljes zenekari pompájában hangzik majd fel az új esztendőt köszöntő dal.

Keresés