Menü

DUNA TV RIDIKÜL LEGENDÁK NYOMÁBAN 2020. NOVEMBER 19.

Kemény Egon és művészkollégái leszármazottjai kaptak felkérést a Duna Televízió Ridikül című műsorába.

 

Dióssy Klári műsorvezető, Csányi Valéria karmester és karvezető, Kemény Anna Mária producer, Huszka Zsuzsanna közgazdász.

A november 19-i adás tartalmából.

Adásunk vendégei legendás művészek leszármazottjai, ez a kötelék pedig az életük részévé vált. De kiből válhat legenda? Mekkora feladat az örökséget gondozni? Milyen hatással van ez az életükre? Vendégeinknek vajon melyek a kedvenc történeteik, mik a kedvenc emlékeik? Milyen fotókat, kincseket őriznek, amelyek sok történetet rejtenek? Vajon követték a felmenőiket a művészi pályán? Miként tekintenek az alkotásaikra? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Akik ez alkalomból elfogadták meghívásunkat: Csányi Valéria karmester és karvezető, Kemény Anna Mária producer, Huszka Zsuzsanna közgazdász és a hölgyek ez alkalomból sem maradnak meglepetés-férfivendég nélkül.

Kemény Anna Mária (Fotó: Ridikül/Fejér Gábor)

Kemény Anna Mária a Ridikül műsorában

               

                                  Felvételre várva és a  felvétel után a stúdióban: Csányi Valéria, Kemény Anna Mária, Simándi Péter, Huszka Zsuzsanna

2019-ben, Kemény Egon kétszeres Erkel Ferenc-díjas zeneszerző halálának 50. évfordulójakor új lendülettel indult meg az együttműkődés az MTVA és Kemény Anna Mária között. Ebben az esztendőben a Magyar Rádió felvételeiből összeállított, három Kemény Egon-CD album látott napvilágot- Igy indult el a KEMÉNY EGON ÉLETMŰVE válogatás CD-SOROZAT.

2020-ban, születése 115. évfordulóján  életművét két televíziós műsor szerkesztősége elevenítette fel: az adás résztvevőjeként lánya, zenei hagyatékának gondozója kapott felkérést. A zeneszerző művészbarátságai közül Ábrahám Pálhoz fűződő zenei munkatársai kapcsolatáról a "Hogy volt!?" című programban.

Műsorelőzetes: https://mediaklikk.hu/ridikul-cikkek/cikk/ridikul-legendak-nyomaban/

Kemény Egonról és művészkollégáiról Huszka Jenő, Simándy József, Botka Valéria és Dr. Csányi László leszármazottjaival a Ridikül című műsorban beszélgettek, itt tekinthető meg:

Legendák nyomában ● Botka Valéria, Csányi László, Kemény Egon és Simándy József emlékére - YouTube

Keresés