Menü

FŰSZER ÉS CSEMEGE, KEMÉNY EGON ZENÉJE

FŰSZER ÉS CSEMEGE, KEMÉNY EGON ZENÉJE

"Igen? Ezt is ő írta? Ismerem, nagyon tetszik ez a film!"

Hányszor hallottam már ezt a csodálkozó kérdést... persze mindig örömmel. Nem is csoda, hogy a zeneszerző neve nem marad meg mindig a közönség emlékezetében. Kemény Egon ugyanis a rádióhallgatók "apraja-nagyjának" komponált zenét, negyven éven átívelő karrierje során a műfajok sokaságával lepte meg a közönség szinte valamennyi korosztályát. Filmzenét kizárólag a "Fűszer és Csemege" című hatalmas sikert aratott hangosfilmhez írt. Emellett számos régi magyar film zenei vezetője és hangszerelője volt.

„Kemény Egon filmzenéjének sikere

Szombaton megemlékeztünk a Fűszer és csemege című, új magyar filmről, amelyet Csathó Kálmán nagysikerű vígjátékából forgattak. A film melodikus zenéjét Kemény Egon, az ismert fiatal zeneszerző írta, aki ezzel a muzsikával mutatkozott be, mint filmzeneszerző. A Fűszer és csemege finom zenéjét a közönség elismerésessel és sok tapssal fogadta." (Az Esti Ujság színháza, 1940. március 4.)

Az irodalmi művet a Vígszínház játszotta, de ezt a sikersorozatot is túlszárnyalta - nézőszám-rekordot döntött - a Fűszer és Csemege filmbemutatója. Most "A zeneszerző: KEMÉNY EGON" YouTube csatornán látható, és olyan hirtelen rohamban érte el minap a 100 000. megtekintést, hogy a kerek számot nem lehetett megörökíteni.

Ide kattintva megtekinthető: FŰSZER ÉS CSEMEGE https://www.youtube.com/watch?v=ctwyzsxcngg

Köszönjük az érdeklődést, a bejegyzéseket és a feliratkozásokat. További kellemes szórakozást kívánok Kemény Egon műveihez :-)!

Keresés