Menü

Gramofonfelvételek

„Érczkövy László, Pest dédelgetett énekes és táncos komikusa, tíz hónapon át havonként két új Kemény-számot mutat be a magyar főváros kényes ízlésű közönségének. Rott Kis Komédiájában frenetikus ünnepléssel fogadják a „Malvin, ne húzza el a derekát” című bananas-leyt s hasonló sikere az osztályrésze a „Honolulu” charleston slágernek. Kemény Egon ma a Rott-Színháznak legnépszerűbb háziszerzője. Azonban már Bécs és Berlin is tudomást szerzett róla, s a híres bécsi Scala Verlag most adta ki 40.000 példányban két divatos dalát.”

Prágai  Magyar Hírlap, 1927.12.18.

„Leírhatatlan az öröm pesti zenei és színházi körökben. Kemény Egonban kiapadhatatlan melódiaforrást éreznek meg a legjobb szemű színházi rókák. Pár hét alatt rádió és gramofon kapja szárnyra a kassai fiút, aki Rózsavölgyiék próbatermének állandó vendége, az üzletvezető, Alberti előtt játsza az új slágereket s maga Harmath Imre énekli hozzá a szöveget. Egyszer Márkus Alfrédet is oda viszi a véletlen s ahogy hallgatja az újszerű, mégis fülbemászó melódiákat, meghatottan jelenti ki: — Nyugodtan halok meg, fiam, mert van utódom!”

Prágai  Magyar Hírlap, 1929.02.22.

„ A korongok sorozatán fokozatosan feltárul Kemény Egon zeneszerzői munkásságának sokoldalúsága, amelyben a közös nevezőt egyaránt jelenti a biztos formaérzék, fülbemászó dallamosság és az invenciózus hangszerelő tudás.”

Fittler Katalin, 2022

„The series of discs gradually reveals the versatility of Egon Kemény's work as a composer, in which the common denominator is a confident sense of form, catchy melodicity and inventive orchestration skills.”

Fittler Katalin, 2022

Rendezés:
Megvásárolható
5.000 Ft

Keresés