Menü

„MOSOLYOD SZÁLL A SZÉLBEN…”

„MOSOLYOD SZÁLL A SZÉLBEN…”

SIMÁNDY JÓZSEF OPERAÉNEKES SZOBRA A KOSZORÚZÁSI ÜNNEPSÉG UTÁN, KISTARCSÁN

Szinte balatoni nyarat idéző kék ég alatt álltunk 2021. szeptember 19-én, Simándy József operaénekes születésének 105. évfordulóján Kistarcsán a „Szobor-ünnepen”, egész alakos szobrát 15 évvel ezelőtt szentelték fel. Személyére és operaénekesi sikereire emlékeztünk.

Szülőhelyén, Kistarcsán a téren úgy éreztem most, a gyönyörű nyárutón, hogy a természet vagy egy jótündér a Kemény Egon - Simándy József művészbarátság egyik legszebb dalát küldi el nekünk, a verset Dalos László írta. "Mosolyod" címmel Simándy-dalt vett fel a Magyar Rádió, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Polgár Tibor vezényelte.

                 

KEMÉNY EGON                                               SIMÁNDY JÓZSEF

Két évvel ezelőtt még köztünk volt Jutka asszony, Simándy József özvegye, aki meglepetésként a "Hatvani diákjai" és a "Komáromi farsang" című daljátékok rádióváltozatának CD-bemutatójára hozta el a felvételt - nekem kedveskedett vele.

Simándiné Judit asszony, Nagy Ibolya, Kemény Anna Mária

Gondolataimban a "Mosolyod" sorai most a jóságos Jutka nénit varázsolták elém, és nem csak elém…, aki ebben az évben már másodjára nincs velünk, itt a Simándy-szobor koszorúzásakor is hiányzott nekünk.

Simándi Péterrel a koszorúzási ünnepség után

A dal, Simándy csodálatos hangja, a művészkarrierek mellett hosszú évtizedek szép családi emlékeit is felidézte bennem.

VIDEÓ: KEMÉNY EGON CD-k ● a „Hatvani diákjai” és a „Komáromi farsang” lemezbemutatója – a videó ezen a linken nyitható meg: https://www.youtube.com/watch?v=FMRDsMg0nX4

  • Simándyné Hegedüs Judit díszvendégünk volt, 23.21 –től
  • Kemény Egon - Dalos László: "Mosolyod" - Simándy József énekel: 25.01-28.43

Keresés