Menü

SIMÁNDY JÓZSEFNÉRE EMLÉKEZVE

SIMÁNDY JÓZSEFNÉRE EMLÉKEZVE

Az elmúlás havában járunk és ilyenkor átgondolhatjuk, hogy mindaz, ami már nincs velünk, miképpen él tovább bennünk…

Egy éve már, hogy nem halljuk kedves, de mindig határozott szavait, amelyekkel gyakran lelket öntött belénk, nevetését… – soha nem éreztette műveltségét, mert eggyé vált a közösséggel.

Személye gyermekkorom része volt, később is, életemet végigkísérte, tudott rólam és én is róla. Láthatatlanul is jelen volt… Akkor is, amikor édesanyám halála után ő is megmaradt nekem, aki szüleim emlékét még magában hordta. Mellém állt akkor is, boldogan és örömmel, amikor a „Hatvani diákjai” CD-bemutatót tartottuk, díszvendégünk volt, fellépett és mesélt …, meglepetést tartogatott számomra a dallal, amelyet Kemény Egon Simándy Józsefnek írt.

Tavaly Kistarcsán részt vettem Simándy József szobrának koszorúzásán, rövid beszédemmel emlékeztem a Kemény Egon – Simándy József művészbarátságra.

A Simándy-szobor előtt Kistarcsán, 2019
Fotó: Kereszti Ferenc

Így kaptam felkérést Kereszti Ferenc úrtól a Kistarcsai Kulturális Egyesület elnökétől arra, hogy a Kistarcsai Kalendárium 2020 részére felelevenítsem a zenei részleteket. Írásom a Publikáció rovatunkban olvasható.

Jutka néni kívánsága volt, hogy 2020-ban a koszorúzási ünnepségen Kemény Egon – Dalos László: „Mosolyod” című felvétele is felhangozzék. Sajnos erre hirtelen halála és az idei rendkívüli körülmények miatt nem került sor.

Emlékét, hangját, mosolyát, szigorát, hitben leélt életét szeretettel őrzöm!

Videófelvétel:

KEMÉNY EGON CD-k ● a Hatvani diákjai és a Komáromi farsang lemezbemutatója.

https://www.youtube.com/watch?v=FMRDsMg0nX4

Simándy Józsefné a videófelvétel 23.05 – 32.50 részén szerepel.

Keresés