Menü

KEMÉNY EGON CD-I AZ OPERETTSZÍNHÁZBAN

2024. március 21-én került sor a Budapesti Operettszínház főigazgatója Kiss-B. Atilla és Kemény Anna Mária találkozójára.

 

A kellemes hangulatú megbeszélés a KEMÉNY EGON ÉLETMŰVE válogatás CD-SOROZAT eddig megjelent 5 albumának átadásával és átvételével indult.
Az albumok megjelenése Kemény Anna Mária produceri munkájának eredménye, a zeneszerző lánya a zenei hagyatékról is részletes tájékoztatást adott.

Kemény Egon kétszeres Erkel Ferenc-díjas zeneszerző karrierje a Fővárosi Operettszínházban indult, 95 évvel ezelőtt tartották meg a Kikelet ucca 3. című nagyoperettje ősbemutatóját.
A Ma éjjel CD felvételei között a korai magyar jazz műfajában komponált 5 modern táncszám gramofonfelvétele is meghallgatható. Hasonlóképpen megmaradt az Országos Széchényi Könyvtár Kemény Egon-lemezgyűjteményében 2 gramofonfelvétel Karády Katalin és a Durium zenekar előadásában a Fekete liliom című romantikus nagyoperettből, amelynek premierjét szintén itt, ebben az épületben, 1946 Karácsonyán láthatta a közönség.
Az Operettszínházról és a Kemény Egon 40 esztendőn átívelő zeneszerzői munkásságáról szóló témákat a résztvevők kölcsönös érdeklődéssel vetették fel a kikelet kezdetének napján...

Keresés