Menü

PAPAGENO 2022. június 21.

Kemény Egon életművét bemutató CD-sorozat jelent meg

50 éve hunyt el Kemény Egon kétszeres Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, amelynek alkalmából négy lemez jelent meg Kemény Egon életműve – válogatás CD-sorozat címmel Kemény Anna Mária produceri kezdeményezésére az MTVA és az Országos Széchényi Könyvtár támogatásával.

A nagyzenekari műveket tartalmazó Keringő rapszódia című lemezt június 21-én 18 órakor mutatják be a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ötpacsirta Szalonjában. Az eseményen részt vesz Kemény Anna Mária, a zeneszerző lánya, és közreműködik Csányi Valéria karmester, Pánczél Klaudia énekművész, valamint Kassai István Liszt-díjas zongoraművész, az MMA rendes tagja.
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával.

Kemény Egon kétszeres Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző 1905-ben Bécsben született, Kassán nevelkedett, majd a bécsi Zeneakadémián Franz Schmidt tanítványaként fejezte be komolyzenei tanulmányait. 1926-ban Budapestre érkezett, és a XX. századi könnyűzene műfajaiban ért el emlékezetes sikereket. Pályaíve magasról indult, és negyven esztendőn át tartó zeneszerzői alkotómunkája során a közönség és a szakma elismerésében volt része. 1969-ben Budapesten hunyt el.

Forrás: papageno.hu

A CD-bemutató híre itt is elolvasható: https://papageno.hu/blogok/te_csak_hallgass/2022/06/kemeny-egon-eletmuvet-bemutato-cd-sorozat-jelent-meg/

Keringő rapszódia CD-bemutató film  "A zeneszerző:KEMÉNY EGON" YouTube csatornán: https://www.youtube.com/watch?v=mSSb0NHu5aU

https://kemenyegon.hu/keringo-rapszodia

Keresés