Menü

ÉVVÉGI VISSZATEKINTŐ 2022 BOLDOG ÚJ ÉVET!

ÉVVÉGI VISSZATEKINTŐ 2022 BOLDOG ÚJ ÉVET!

Boldog új élet... bármilyenek a körülmények, életünket boldogan is megélhetjük, sajnos nehéz helyzetekben ez nem könnyű feladat. Újrakezdhetjük, boldogan, és ehhez Szilveszter éjszakája kínálja nekünk leggyakrabban az alkalmat. 

Kemény Egon dalkeringőjét Gencsy Sári operaénekes részére komponálta, majd a dalt a közönség szilveszteri változatként új címmel is megismerhette.

Most röviden visszatekintek az óesztendőre, amely számos meglepetést hozott nekem lehetőségek és felkérések tekintetében – Kemény Egon kétszeres Erkel Ferenc-díjas zeneszerző életművének bemutatásához.

Mindenekelőtt a KERINGŐ RAPSZÓDIA CD megjelenését és bemutatóját emelem ki, de ugyanolyan jelentős, hogy most már a MA ÉJJEL CD bemutatóját is megtarthattuk a Kulturális Örökség Napjai keretében.

Kemény Egon műveiből Pánczél Klaudia énekelt, zongorán Kassai István kísérte

 

KEMÉNY EGON: Keringő rapszódia ● CD-bemutató, 2022. június 21. FSZEK Ötpacsirta Szalon

https://www.youtube.com/watch?v=mSSb0NHu5aU

Szabó Ferenc János, Kemény Anna Mária és Illyés Boglárka

 

KEMÉNY EGON: Ma éjjel CD-bemutató ● 2022. szeptember 17. Országos Széchényi Könyvtár, Díszterem

https://www.youtube.com/watch?v=8ZKGjfNfTQ4

 

     

Nagyon örültem Fittler Katalin recenzióinak, amelyek az ART7 on-line oldalon kaptak nagy nyilvánosságot. 

Boldogan tettem eleget idén is, több alkalommal Zelinka Tamás, a PARLANDO felelős-szerkesztő felkéréseinek! 

Újdonság a PAPAGENO érdeklődése: Kemény Egon zeneszerző pályaíve, munkássága iránt. Szerzőként kaptam felkérést életműve átfogó bemutatására.

Írásaimat és a fenti recenziókat a Publikáció rovatunkban találják meg: https://kemenyegon.hu/publikacio

Az a szándékom, hogy Kemény Egon- és vele együtt szerzőtársai- valamint a műveiket előadó nagyságok emlékét is továbbadjam ajándékozás formájában is megvalósult a FSZEK Zenei Gyűjteménye és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet partnerségével.

A rendezvényekről itt tájékoztatjuk olvasóinkat: https://kemenyegon.hu/esemenyek

A rádió változatlanul népszerű, és népszerűsítő hatása van. A Magyar Rádió Kemény Egon-felvételeit az MTVA keretében jelenleg elsősorban a Dankó Rádió játssza, Tölgyi Krisztina és Czikora László műsoraiban hallhatjuk.

10. és 100. – évfordulók megünneplésére is alkalmat adott az esztendő vége!

Megalakulásának 10 évfordulójára Gálaestet rendezett a Magyar Zene Házában a Dankó Rádió. Nagy örömmel fogadtam el meghívásukat és elegáns amellett bensőséges program részese lehettem.

100 éves az Operettszínház! Ebből az alkalomból rendezett ünnepi előadást a Budapesti Operettszínház, ahol Kemény Egon pályája kezdetén, 22 évesen már szerződtetett korrepitor és másodkarmester volt – az Operettszínház fennállásának 5. esztendejében...

A fentiekről is részletesen beszámoltam weboldalunk Főoldalán, a Hírek rovatban.

Mindemellett igyekszem széles körűen ismertetni a zeneszerző műveit a Facebookon: KEMÉNY EGON EMLÉKOLDAL https://www.facebook.com/profile.php?id=100064119669535

Hasonlóképpen fontos az új felvételek feltöltése és örvendetes a feliratkozások növekvő száma – ezúton is köszönöm – "A zeneszerző: KEMÉNY EGON" YouToube csatornán: https://www.youtube.com/@A-zeneszerzo-KemenyEgon

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK
MINDEN KEDVES VÁSÁRLÓNKNAK,
LEENDŐ VÁSÁRLÓNKNAK ÉS OLVASÓINKNAK!

Szeretettel:
Anna Mária

"A zeneszerző: KEMÉNY EGON" https://www.youtube.com/@A-zeneszerzo-KemenyEgon/playlists

Keresés