Menü

FARSANG UTOLSÓ SZOMBATJÁN

FARSANG UTOLSÓ SZOMBATJÁN

Farsang utolsó szombatján mutatta be a Magyar Rádió 
Kemény Egon – Gál György Sándor – Erdődy János: "Komáromi farsang" című daljátékát.

Ebből az alkalomból elevenítjük ma fel a "Lilla románca" című dalt A zeneszerző: KEMÉNY EGON YouTube csatornán

https://www.youtube.com/watch?v=XeI1jCm_bqQ

A daljátékban a női főszerepet, Csokonai Vitéz Mihály szerelmét és múzsáját, Lillát Házy Erzsébet alakította. A CD duplaalbum megőrizte, hangrestaurálva és digitalizálva azaz korszerűen felújítva kínálja a vásárló közönségnek a nagy sikert aratott, kultúrtörténeti értékkel is rendelkező mű felvételét.

A "Keringő rapszódia" című CD bemutatóján Házy Erzsébet után, hosszú évtizedek elmúltával csendült fel Pánczél Klaudia énekművész előadásában és Kassai István Liszt Ferenc-díjas zongoraművész kíséretével a "Könnyű lepke, kis madár..." kezdetű románc. Emlékül az eredeti felvételre a filmrészletet ez év farsangjának utolsó szombatján hozzuk nyilvánosságra!

Három további Kemény Egon-mű is szerepel – Pánczél Klaudia énekművész és Medveczky Balázs színész előadásában, Kassai István Liszt Ferenc-díjas zongoraművész kíséretével – a YouTube csatorna újdonságai között:

 

Kemény Egon: "Fekete liliom" című nagyoperettjéből két Karády-dal, a darabban duettként szerepeltek, a "Ma éjjel" CD-n Kemény Egon gramofonhangszerelésével hallgathatók meg: https://kemenyegon.hu/gramofonfelvetelek

Kemény Egon – Halász Rudolf: "Ma éjjel" 

Kemény Egon – Halász Rudolf: "Bocsánatot kérek"

és Gencsy Sári operaénekesnő számára komponált dalkeringő, amelyet szintén a "Keringő rapszódia" című CD bemutatóján mutattunk be:

Kemény Egon – Romhányi József: "Szél, könnyű szél..."

Kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánunk új videóinkhoz!

Keresés