Menü

KERINGŐ RAPSZÓDIA, A CD BEMUTATÓ ÉVFORDULÓJÁN

KERINGŐ RAPSZÓDIA, A CD BEMUTATÓ ÉVFORDULÓJÁN

Elrepült két esztendő, 2022. június 21-én mutattuk be közönség előtt a KEMÉNY EGON ÉLETMŰVE válogatás CD-SOROZAT új albumát.

Kemény Egon nagyzenekari műveiből válogattam, amelyeket a Magyar Rádió felkérésére komponált, a rádióban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara játszotta, a stúdiófelvételeket évtizedeken át gyakran ismételték.
Így az album egyedi értékei közé tartozik ezúttal is, hogy megjelenésével a zeneszerző komolyzene felé közelítő illetve komolyzenei művei eljutottak a széles nagyközönséghez, megvásárolhatóak, meghallgathatóak, megismerhetőek.


Kemény Anna Mária a CD-sorozat kiadói producere 

Az Ötpacsirta Szalon kiváló és méltó helyszín volt az album bemutatásához, a fenti zenei témák részletezéséhez. A közönség érdeklődéssel fogadta beszélgetésünket Csányi Valéria karmesterrel és Kassai István Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel, az MMA rendes tagjával, aki idén Érdemes-művész kitűntetésben részesült. 
Kemény Egon életútját is bemutattam, pályaívét ismertettem, műveiből Pánczél Klaudia operaénekesnő adott elő dalokat Kassai István zongora kíséretével, amelyeket a rádiófelvételeken Gencsy Sári és Házy Erzsébet operaénekesnők énekeltek a zeneszerző alkotóévei alatt.

Ezúttal is filmre vettük a CD-bemutató teljes műsorát, A zeneszerző: KEMÉNY EGON YouTube csatornán tekintethető meg, és természetesen itt is: https://www.youtube.com/watch?v=mSSb0NHu5aU

Szép zenei élményeket kívánok Kemény Egon zenéjével!
Szeretettel:
Anna Mária

Keresés